Hospital Veterinario L'Arca
Hospital Veterinario L'Arca
ansietat.docx
Documento Microsoft Word [15.8 KB]
Va cunar o no vacunar this is the quest[...]
Documento Microsoft Word [12.8 KB]
VERGONYA.docx
Documento Microsoft Word [12.5 KB]
La alimentación de las mascotas en navidad
LA ALIMENTACION DE NUESTRAS MASCOTAS EN [...]
Documento Microsoft Word [11.2 KB]

LA DISPLASIA DE COLZE CANINA

Tot i que la displasia de cadera, és de lluny la patología articular més coneguda per la majoria de propietaris, la de colze és un problema articular de primera magnitud, i que atés que afecta amb freqüència a races grans i mitjanes sería bó explicar a grans trets les diferents patologies o lessions que engloba.

Recordem que l’articulació del colze està formada per radi ,cúbit i húmer, i que entre tots tres aconsegueixen uns moviments de flexió i extensió de entre 35º i 160º, també es donen altres moviments com els de la pronació i supinació (girar cap a un costat i l’altre) d’uns 60º.

Qualsevol alteració hereditària que provoqui canvis en l’articulació es podría considerar displasia.Les més freqúents són: malaltia dels coronoides (la més important és la fragmentació del coronoides medial). En segon lloc la no-unió del procés anconi.La tercera és la incongruència del colze(per un creixement anòmal del radi o del cùbit l’un vers l’altre, o per un alteració en la forma de la tróclea del cúbit. Finalment podríem parlar de la Osteocondritis dissecant del còndil humeral.

La majoria d’aquestes patologies es comencen a observar als animal joves d’entre 4 i 5 mesos d’edat , tot i que poden començar més joves i fins tot donar símptomes més tard quan la patología ha acabat produint dolor associat a l’artrosi secundària que s’esdevé arrel de la displasia. Per aixó és tant important valorar si la forma de caminar del nostre animal, és normal , o no , donat que moltes vegades la coixera és molt lleu i fins i tot imperceptible, i l’únic símptoma és una rotació externa de la mà. En cas de dubte consulteu sempre al vostre vterinari, que será el que finalment us comentarà les posibles formes de diagnosticar la patología.

Les formes més freqúents de diagnòstic , són, exploració per part del traumatòleg, la radiología, la ressonància , el tac, l’anàl.lisi del líquid articular(sinovial),i l’artroscòpia.

 

Els tractaments varien molt en funció de l’edat de l’animal ,el tipus de displasia i la presència o no d’artrosi .En molts de casos el tractament és quirúrgic, i de cara al pronòstic és fonamental , actuar el més ràpid posible, ja que un cop instaurada l’artrosi moltes vegades l’única opció viable, és l’ administració crònica d’ antiinflamatoris. Actualment també hi han al mercat unes prótesis de colze per animals grans amb artrosi , pero la seva col.locació és encara residual.

Alfredo Ortega .Veterinari

Contacto

Hospital veterinari L'Arca

Calle Creu 59 BJS

08912 Badalona

 

Teléfono: 934640992

Correo electrónico: hvlarca@gmail.com

 

Horario de consulta: 

EL HOSPITAL ESTÁ ABIERTO LAS 24 HORAS PARA ATENDER TODO TIPO DE URGENCIAS

HORARIO NORMAL:

VISITAS CONCERTADAS:

LUNES A VIERNES:

 DE 09 A 21 HRS 

SÁBADOS DE 10 A 14 HRS 

.

 

 

 

Noticias

Este período 2020-2021 hemos contratado a una nueva atv y a una nueva veterinaria para poder atender al cada vez mayor volumen de pacientes ,hemos adquirido un nuevo ecógrefo de última generación para mejorar los diagnósticos , hemos actualizado nuestro equipo de motores de tarumatologaia y actualizado nuestro sistema de gestion de pacientes  pasando a un sistema más seguro y estable con copias de seguridad actualizadas al instante para no perder ni un solo dato de nuestras mascotas.

Además hemos renovado nuestro sistema de radiologia digital , hemos ampliado nuestro laboratorio y hemos adquirido un nuevo sistema de esterilización para mejorar aún más si cabe la seguridad y la esterilidad durante nuestras intervenciones quirúrgicas.

El año 2021 celebramos nuestro 29º aniversario, desde el equipo queremos dar las  gracias a todos aquellos que lo habeis hecho posible.

Nuestro compromiso es aprender y mejorar dia a dia no solo a nivel de equipamento sino también como profesionales y personas para poder seguir dando un servicio  humano y técnico de la mayor calidad. 

El año 2015   todas las máquinas de nuestro laboratorio fueron sustituidas por unas nuevas que aportan una mayor  número de pruebas, una mayor fiabilidad y velocidad de resulltados, siendo unas de las máquinas más fiables del mercado . y de cara a mejorar en el cuidado anestésico de nuestros pacientes , incorporamos un nuevo monitor multiparamétrico , con todo tipo de mediciones desde la presión , hasta ecg, temperatura , frecuencia cardiíaca y respiratoria, pulsioxímetría ,capnografía ,etc, todo ello en aras a mejorar la calidad  y seguridad de nuestras anestesias.

 

 

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© hospitalveterinariarca

Página web creada con IONOS Mi Web.